Thursday, May 9, 2024
HomeСпортКюстендилката Валерия Кадийска прелетя над 163 см за среброто на държавното по...

Кюстендилката Валерия Кадийска прелетя над 163 см за среброто на държавното по лека атлетика до 20 години

 

  • Състезателката на клуб “Пауталия” с личен рекорд в зала и нов треньор, гони норматив за Балканиадата

Кюстендилката Валерия Кадийска се окичи със сребърен медал в скока на височина от държавното първенство за девойки под 20 години. Състезателката от лекоатлетически клуб “Пауталия” преодоля от втори опит 163 см, което е неин личен резултат в зала.

Кюстендилската надежда гони норматив за Балканиадата

Победителка в дисциплината стана Елеонора Драгиева от Стара Загора, която преодоля 166 см. Надпреварата бе в новата зала “Асикс Арена” в столицата.

Това бе и първото състезание за Валерия Кадийска под ръководството на новия й треньор Румен Омерски, който се завръща като специалист в скока на височина след 20-годишно прекъсване. 17-годишната Валерия Кадийска е спортист №3 на Кюстендил за 2016 година. С лека атлетика се занимава от 2014 година, като до миналата година се готвеше от треньора Вергил Анастасов. През 2015 година тя стана шампион на България в скока на височина при момичетата до 16 години, а през 2016 г. триумфира при девойките младша възраст. Преди година Валерия отново бе над всички на зимния шампионат в Добрич, спечелвайки златото със 161 см.

“Доволен съм от постигнатото, особено като се има предвид, че това е първо наше състезание. Валерия бе болна от грип седмица преди старта. Сега се готвим вече за държавното първенство при жените, където се надявам да подобрим резултата и да покрием норматива за участие на Балканското първенство”, сподели треньорът Румен Омерски.

RELATED ARTICLES

Most Popular