Wednesday, May 8, 2024
HomeСкоростиMERCEDES CLE COUPÉ: МОДЕЛ ОТ НОВА КЛАСА

MERCEDES CLE COUPÉ: МОДЕЛ ОТ НОВА КЛАСА

Сливането на версиите купе и кабриолет на С- и Е-класата ще роди нова моделна серия.

От 2024 г. Mercedes ще предлага CLE и като купе. Моделът беше заснет от нашия ловец на маскирани новости преди седмици. Сега шефът на дизайна на Mercedes Горден Вагенер позволява чрез Instagram да хвърлим поглед към глинения модел на автомобила.

В бъдеще Mercedes ще обедини C-класата Coupé и E-класата Coupé в една серия, за да рационализира съществено моделната гама. Новата серия ще носи името CLE и ще се предлага във версии кабриолет и купе.

CLE в стила на C-класата 

Все още силно маскираният модел изглежда в типичния стил на актуалната C-класа, има дълъг преден капак и висока линия на прозорците. Огледалата са закрепени на широки рамена в горната част на вратите. От несъществуващата втора колона нататък покривът приема формата на купе и се спуска плавно, стеснявайки се, към задната част. Кърмата се отличава с тесен капак на багажника и аеродинамичен ръб. Светлините, извити в долния край, навлизат далеч навътре в капака. Задницата изглежда доста набита с масивната престилка, надвесите са къси.

Глиненият модел разполага с широко, хромирано ребро в решетката на радиатора и друга тясна планка в долната престилка. Капакът изглежда леко контуриран. Фаровете навлизат навътре в калниците и образуват индиректна връзка с друг хромиран елемент на калника и на вратата.

В интериора четириместният модел не би трябвало да се различава от сегашния стил на марката. Зад волана с три спици е монтиран дигиталният кокпит, налице е и широката централна конзола с вертикален 9,5-инчов дисплей (приблизително 24 см). Що се отнася до задвижването, купето на платформата MRA II е оборудвано изключително с четирицилиндрови двигатели (бензинови и дизелови). Освен вариант 63 AMG с до 653 к.с., има и AMG 53, който е с 421 к.с.

По отношение на цените вариантите Coupé са доста над останалите модели от C-класата и E-класата. В Германия те започват от около 41 000 евро (C-класа) или 50 000 (E-класа). По  наша преценка новото купе с лекота ще надхвърли границата от 60 000 евро./ .ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular