Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиMercedes GLS (2023): Малко освежаване за големия SUV

Mercedes GLS (2023): Малко освежаване за големия SUV

Mercedes работи върху модернизацията на GLS от месеци. Сега нашият фотограф разузнавач успя да направи снимки на прототипа, готов за серийно производство.
Настоящата моделна серия X 167 стартира през 2019 г.; сега ще получи лека визуална и техническа ревизия за 2023 моделна година. В хода на преработката автомобилният производител е въвел нов дизайн на бронята и решетката, което е направило модела по-впечатляващ – формата на фаровете не се е променила. При задната част дизайнерите са се занимали само със светлините. Въпреки че остават същите по форма, те са надградени с променена вътрешна част. Освен новия дизайн на джантите фейслифтът е незначителен, но засяга и версията Mercedes-Maybach GLS.

Mercedes GLS с нов волан

Вътре цифровият инструментален панел и информационно-развлекателната система разполагат с нови графики. Инсталирана е и системата MBUX от S-класата, както и нов волан от актуалното поколение.


Що се отнася до двигателите, Mercedes GLS също почти не е променен. Тук показателите за мощността и разхода се очаква съответно да се увеличат или намалят. В момента Mercedes предлага SUV модела с дизелови двигатели във версии 350 d и 400 d с 210 и 286 к.с. При бензиновите базовата версия е 450 с трилитров шестцилиндров двигател и 376 к.с. Следващите в моторната йерархия са 580 V8 с 489 к.с. и Maybach 600 със същия четирилитров V8 и 557 к.с. Върховият вариант е 63 AMG, който също е с V8 мотор и от четири литра работен обем извлича 612 к.с. По отношение на цените актуализацията също би трябвало да се отрази в посока към повишаване. Базовата цена започва от около 93 000 евро, Maybach ще струва 168 000 евро.

Заключение

Mercedes GLS ще получи през 2023 г. малък фейслифт, който ще включва леки визуални корекции. Mercedes актуализира модела и в интериора./ ams.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular