Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница "Меридиан" на Илиан Миланов взе зимното почистване за 220 000 лв., за първи...

 “Меридиан” на Илиан Миланов взе зимното почистване за 220 000 лв., за първи път третират улиците на Дупница с химични материали

 

Кметът Чимев подписа договора, зам.-кметът Крум Милев проверява техниката на фирмата

 

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев сключи договор с фирма “Меридиан” ЕООД с управител Илиан Миланов, която бе единствен кандидат за зимното почистване на територията на града и селата. На 21 ноември комисия с председател зам.-кметът Крум Милев ще направи проверка на техниката на фирмата за тяхната наличност и изправност, за наличните, упоменати в документацията, материали по обработката на пътищата. За първа година в Дупница освен с пясък и сол главните артерии ще бъдат третирани и с химични материали.
Цената, предложена от фирмата за 1 км съгласно условията на поръчката, е: с техника 19,20 лв., за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с разпръскване на минерални материали в двете ленти на движение – 62,12 лв. и за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с химически вещества в двете ленти на движение – 95,75 лв. Времето за реакция и стартиране на почистващи дейности при снеговалеж след подаване на сигнал от община Дупница е 3 минути.
Общата стойност e 220 000 лв., като на изпълнителя се плаща само за извършена дейност.

 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Че, с кой друг да сключи, миналата година като заваля сняг, снегорина се появи на 2-рия или 3-тия ден, улиците под всякаква критика, но това е нормално както всяка година и ТАЗИ ще има: Снегът ни изненада.

Comments are closed.

Most Popular