Friday, May 10, 2024
HomeРегионПерникНаправиха проект за ремонт на опасния надлез в Перник, но няма пари,...

Направиха проект за ремонт на опасния надлез в Перник, но няма пари, кметът Церовска: Дано тази година се намерят средства

 

Проект за основен ремонт на опасния надлез „Иван Вазов” в Перник има. Финансирането обаче не е по силите на общината, която е в тежко финансово състояние и то ще се извърши с пари, които Комисията по бедствия и варии към Министреския съвет трябва да отпусне, съобщи кметът Вяра Церовска. Тя допълни, че миналата година са били отпуснати средства за доста ремонти в общината, като тези на читалищата в Драгичево и кв. «Бела вода», здравната служба в град Батановци, пострадали сериозно при земетресението от 2012 година. Надяваме се тази година да дойдат пари и за надлеза, поясни градоначалникът.

В поименния списък на общината за 2018 година за ремонт на надлеза са заложени 1 650 000 лева. Намиращото се в центъра на Перник съоръжение свързва кварталите над външноградската магистрала с централната градска зона. То е в толкова лошо състояние, че се стигна до забрана по моста да преминиват автомобили с тегло над 4,5 тона. Тpeвoжнoтo cъcтoяниe нa cъopъжeниeтo бe ycтaнoвeнo в нaчaлoтo нa янyapи минaлaтa гoдинa, изгoтвeнo бе и cтaнoвищe зa тexничecкoтo мy cъcтoяниe.

Общинската управа и медиите в града бяха алармирани, че от снеговете и дъждовете, както и заради неизвършвани с години ремонтни дейности бетонните части на надлеза се рушат. Освен ниските минусови температури и свързаните с тях замръзвания за тежкия хал на надлеза са допринесли и специалните соли, използвани за обезопасяване на пътя през зимата, които са проникнали в пукнатините и са довели до частично износване на контруктивните елементи на надлеза. Десетки са притеснените шофьори, които предпочитат да навъртят повече километри, използвайки кръговото движение при квартал „Пашов”, за да стигнат до центъра на областния град, вместо да използват краткия път през опасния надлез.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular