Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилОбС одобори нов социален център за 332-ма души в Кюстендил, намали таксите...

ОбС одобори нов социален център за 332-ма души в Кюстендил, намали таксите за детска градина с 25%

 

Общините Кюстендил, Невестино и Трекляно ще обявят обществена поръчка за компостираща инсталация за тренирате на битови отпадъци за 7,8 млн.лв.

 

 

Нов център за интегрирани услуги за 332-ма души отваря врати в Кюстендил следващата година, стана ясно на ОбС сесия в града под Хисарлъка. Центърът ще предоставя почасови услуги за социално включване, личен асистент, група за взаимо помощ, топъл обяд, социален патронаж. Финансирането е от държавата и от община Кюстендил, като съветниците одобриха дейността на новия център.

ОбС одобри споразумението между общините Кюстендил, Невестино и Трекляно за финансиране на идеята им заедно да се справят с проблема с боклука, като направят комбинирана процедура за изграждане на компостираща инсталация за третирате на битови отпадъци. Срокът на изпълнение на обществената поръчка е 48 месеца. За първия период стойността на поръчката е 2,6 млн.лв., а за следващите 24 месеца – 5,2 млн.лв.

Същевременно таксата за детска градина бе намалена с 25% за децата в семейства, в които единият родител е студент, както и за самотни родители.

RELATED ARTICLES

Most Popular