Wednesday, July 24, 2024
HomeРегионПетричОбщината в Петрич продава бившите училища в Гега и Дрангово, последното струва...

Общината в Петрич продава бившите училища в Гега и Дрангово, последното струва 21 000 лв.

 

Над 10 са закритите училища в община Петрич, които сега стоят безстопанствени. Сградите се рушат с течение на годините, но за съжаление никой не желае да ги наеме или да ги закупи, признават от общината в Петрич. Тази година се подготвя документация, за да се обявяват за продажба две училищни сгради – в село Гега и в село Дрангово. Училището в село Дрангово е закрито още през 2002 г. Училищният двор и сградата са с площ 1120 кв.м и се продават за около 21 хил. лв., пише БНТ.

Соня Костадинова, старши експерт „Общинска собственост” в община Петрич, коментира: “В село Дрангово училището е с променено предназначение за промишлено-складова безвредна дейност. Сградата, която се намира в този терен, започва да се саморуши, става опасна и поради този факт се взе решение да се обяви за продажба, за да може новият купувач да промени предназначението, да започне да изгражда и да стопанисва имота така, че да не бъде опасен.”

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Защо не снимате и покажете старото училище”Н.Й.Вапцаров”в гр.Петрич,което последните години беше помощно у-ще/до изоставянето му,полу-разрушено/,намиращо се отдясно на булеварда от Софи-Петрич?Кой го идостави така,непродадено или е продадено-за него никой нищо не споменава толкова години?

Comments are closed.

Most Popular