Monday, July 22, 2024
HomeРегионПерникОбщините Перник и Сапарева баня се включиха в глобалната инициатива „Часът на...

Общините Перник и Сапарева баня се включиха в глобалната инициатива „Часът на Земята”

Общините Сапарева баня и Перник ще се включат в инициативата „Часът на Земята”, която се провежда за десети път по инициатива на международната природозащитна организация WWF. Глобалната инициатива ще се проведе на 24 март 2018 г., събота, от 20,30 до 21,30 ч.

„Часът на Земята” е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Провежда се за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. Тази година темата е „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата са взели участие 110 града, както и институции, бизнеси и медии. Отново в знак на съпричастност, за час ще бъде притъмнена фасадата на общинската администрация в град Сапарева баня.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular