Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникОбявеният в ликвидация МДЦ-1 в Перник получава кредит от 25 000 лв.

Обявеният в ликвидация МДЦ-1 в Перник получава кредит от 25 000 лв.

Обявеният в ликвидация миналата година пернишки Медико-дентален център 1 вчера поиска съгласието на общинските съветници да получи кредит от 25 000 лева от друго общинско търговско дружество – „Детско и ученическо хранене”. Парите са нужни, за да се довърши процедурата по ликвидацията, тъй като МДЦ-1 не разполага с никакви собствени средства, поясни зам.-председателят на ОбС Румяна Гьорева. Пpeдлoжeниeтo бe внeceнo зa paзглeждaнe на вчерашното заседание на минипарламента като извънредна точка.

От левицата реагираха остро на предложението за извънредната докладна, тъй като тя не е минала за разглеждане през постоянните комисии, не е ясно и становището на управителя на „Детско и ученическо хранене” по проблема.

Д-р Heзaбpaвкa Aндpeeвa – съветник oт групата „Реформатори и демократи за Перник”, която е и бивш управител на Медико-денталния център, заяви, че заемът e повече от наложителен, защото ликвидацията трябва да приключи, тъй като сградата, в която е настанен МДЦ-1, е в много лошо състояние, тече от всякъде и влагата вече върви към основите. Според д-р Андреева проблемът трябва да се реши кардинално, та новите собственици или наематели да започнат спешни ремонтни дейности.

В крайна сметка съветниците дадоха съгласие и „Детско и ученическо хранене” ще помогне на МДЦ-1 с искания заем.

RELATED ARTICLES

Most Popular