Откраднаха скъп камион „Ман” с кран на дърводобивника Владимир Малинов от Самоков, предлага 10 000 лв. възнаграждение

Владимир Малинов

 

Камион „Ман” с кран откраднаха от бизнесмена Владимир Малинов в Самоков. Дърводобивникът е депозирал жалба в полицията. В нея той описва, че в неделя през нощта са му откраднали камиона, като установил липсата в понеделник.

Камионът е откраднат от базата на фирмата му

Камионът е откраднат от базата на фирмата му, която се намира в индустриалната зона на ул. „Софийско шосе“, където е бил паркиран. В базата са били паркирани още два камиона, крадците са се мъчили и тях да задигнат, но опитът им бил неуспешен, разказва потърпевшият. Районът на базата се наблюдава с камери, които крадците обаче предвидливо са разместили, за да останат извън кадър. На място на кражбата веднага е била извикана полиция, извършен е оглед от разследващите, започнало е разследване, информирана е прокуратурата. В момента вървят и разпити, съобщава Малинов. Полицията издирва камиона и крадците.
Владимир Малинов е  управител на местна дърводобивна лицензирана фирма. Разполага със специализирана горска техника и професионално подготвени кадри. Камионът е закупен преди година от Германия, застрахован е. Не е ясно обаче как точно е изнесен от базата, тъй като в резервоара е имало съвсем малко количество гориво. Според разследващи ударът е изпипан много професионално. Явно бандитите са разполагали с предварителна информация за движението на камиона, предполагат разследващи. Атакували са под прикритието на вечерта, при заключен портал. Отключили са кабината изкусно за секунди. Предвидливо са прекъснали джипиеса, за да не може камионът да бъде проследен. Предполага се, че става въпрос за добре организирана престъпна група. Собственикът на камиона разпространи информацията в социалната мрежа: „Търся този „Ман”, за достоверна информация предлагам възнаграждение от 10 000 лв.“