Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникПернишкият кмет д-р Вяра Церовска: Подписахме договори с Кочериново и Бобошево за...

Пернишкият кмет д-р Вяра Церовска: Подписахме договори с Кочериново и Бобошево за приемане на боклука, плащат по 25,90 лв. за тон

Община Перник е подписала договори с общините Кочериново и Бобошево за приемане на отпадъците им, съобщи кметът Вяра Церовска. Кочериново ще депонира до 1520 т, а Бобошево – до 480 тона годишно на територията на Регионалната система за управление на отпадъците в Перник. За услугата двете общини ще плащат по 25,90 лв./т входящи отпадъци без ДДС. Срокът на договора е до края на следващата година.

Боклукът трябва да се извозва до Перник с автомобили, притежаващи категория минимум Евро 4, необходимо е да бъдат снабдени с вариопреси и система за следене. Товароносимостта им не бива да превишава 8 т, ще се движат само по предварително определен маршрут в определена часова зона. До момента обаче в Перник не е влязъл нито тон за депониране, уточни градоначалникът.

Договорите са подписани в изпълнение на решение на Министерския съвет от 22 декември миналата година, съгласно което регионалното депо в Перник е задължено да приеме 13 731 т отпадъци от общините Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и Кюстендил, припомни кметът Вяра Церовска.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular