Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилПродават Спортен интернат за борци в Кюстендилско за 104 969 лв., собственичката Лилия...

Продават Спортен интернат за борци в Кюстендилско за 104 969 лв., собственичката Лилия Георгиева от Перник не смогва с ипотеката

 

Спортният интернат в кюстендилското село Таваличево отива за публична продан срещу 104 969 лева, обявиха от частното съдебно изпълнение. Имотът се води собственост на  перничанката Лилия Иванова Георгиева, която го ипотекирала за 72 480 лева още преди 13 години в софийски клон на банка. За Георгиева не е известно да се занимава с търговска дейност, а купила интерната навреме като физическо лице. До продажбата се стигна след претенции на банковата институция.

Сградата на спортния интернат е двуетажна и е със застроена площ от 336 квадратни метра. До нея има изградена и спортна зала на площ от 420 квадратни метра. Тя обаче с течение на времето е останала без покрива. Общо теренът е на 7,6 декара. До наддаването ще се допуснат лица, които са платили предварително 10 на сто от стойността на поземления имот. Офертите пък ще се отворят на 30 юни в зала на Районния съд в Кюстендил. Спортният интернат е строен още по времето на соца, преди 1989 година. Предполага се, че датира някъде от около 1980 г., коментират в село Таваличево. Там са идвали на тренировъчен лагер спортисти по класическа борба от цялата страна. Лилия Георгиева го е закупила от други частни лица, които закупили имота чрез няколко тръжни процедури. След това го продали на Лилия Георгиева. Нито тя, нито обаче предходните собственици ползвали мястото по предназначение, то останало да пустее. Спортният интернат е електрифициран, с ВиК инсталация и септична яма, става ясно от решението на частното съдебно изпълнение.

RELATED ARTICLES

Most Popular