Saturday, May 11, 2024
HomeРегионСанданскиРаздадоха 300 пакета с храни на ветерани, военноинвалиди и бедни в Сандански,...

Раздадоха 300 пакета с храни на ветерани, военноинвалиди и бедни в Сандански, дарението на холандска фондация е за 8312 лв.

 

Дарение на стойност 8312 лв. на холандската фондация PROMOTIE и тази година зарадва много нуждаещи се в навечерието на Коледа и Нова година в Сандански, съобщиха от общината.

Подготвени са 300 хранителни пакета, на стойност 28 лв. единия с най-необходимите хранителни продукти, бяха предадени лично на адрес.

Кметовете на населените места раздадоха пакетите на хората от своите села. Дарението бе разпределено между ветерани от войните, военноинвалиди, потребителите на резидентните социални услуги, функциониращи на територията на община Сандански, най-тежките случаи от включените в проекта „Независим живот за гражданите на Сандански“, личните асистенти от програмата „Асистенти на хора с увреждания“, някои от най-тежките случаи на лица, подали молба до кмета Котев за безвъзмездна финансова помощ, лица, подадени от отделите „Социална закрила“, „Хора с увреждания и социални услуги“ и „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ – Сандански. Ръководството на общината прецени, че в тези светли дни преди Коледа трябва да се зарадва всеки човек, а най-вече хората в неравностойно положение и социално слабите, допълниха от общината.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular