Sunday, July 14, 2024
HomeРегионДупница"Ин витро" близначките Теменужка и Томислава с подаръци от кмета Чимев, похвалиха...

“Ин витро” близначките Теменужка и Томислава с подаръци от кмета Чимев, похвалиха се с братовчедка Божидара, която се появи на бял свят с финансирана от община Дупница процедура

 

Малчуганите от детска градина “Зора” полазиха зам.-кмета Крум Милев

Близначките Теменужка и Томислава, които са родени с “ин витро” с финансовата подкрепа на община Дупница, посетиха кмета на Дупница инж. Методи Чимев и заместника му Крум Милев.


На празника Игнажден двамата бяха посетени от деца, за да бъде изключително успешна следващата година. Теменужка и Томислава бяха водени от своите баба и дядо и получиха подаръци от кмета.

От 12 дни двете близначки вече имат своя първа братовчедка – Божидарка, която се появи на бял свят отново чрез финансова подкрепа от община Дупница, която подпомага семейства с репродуктивни проблеми. В кметския кабинет гостуваха родителите и близки и на другите бебета, които се появиха на бял свят през тази година.

Те получиха по един плакет и дарове за “бебетата на Дупница”, както са известни тези деца. За 5-те години, откакто община Дупница отпуска финансова помощ в размер на 1500 лева на такива двойки, са се родили 24 бебета. През тази година финансово бяха подпомогнати всички 12 двойки, които бяха подали документи до община Дупница.
С песни и стихчета пък бе изненадан Крум Милев. Малчуганите от детска градина “Зора” полазиха зам.-кмета, като сияеха в народни носии. “При такива гости е гарантирано, че 2018-а ще бъде най-успешната. Благодаря на тези ангелчета за настроението и емоцията, която ми създадоха, и на директорката г-жа Кирова за тази изненада”, коментира Милев, който почерпи скъпите си гости.

RELATED ARTICLES

Most Popular