Renault показа наследника на Kadjar

В края на изминалата година от Renault анонсираха най-новия модел в своята гама – Austral. Той е пряк наследник на най-големия кросоувър в гамата на французите – Kadjar, и ще бъде представен официално по-късно тази година. Преди това да се случи, маркетинговият отдел на Renault разпространи няколко снимки на покрит с камуфлаж автомобил, както и кратка информация за него.
Новото Renault Austral ще бъде построено на платформата CMF-CD3, която се използва още от Nissan и можем да намерим при новия Qashqai и X-Trail. Благодарение на нея Austral трябва да е по-комфортен, да предлага повече системи за безопасност и по-добра изолация на звука.
Макар да не виждаме цялостния дизайн на SUV-то, ясно можем да отличим новия дизайнерски език на марката, който бе представен с електрическия Megane E-Tech. Към момента знаем, че Austral ще бъде дълъг точно 4.51 метра, което е повече от това на споменатия вече Megane.
По време на тестовете от Renault са наели 900 водачи, които да тестват Austral по пътищата на Франция, Испания, Германия и Румъния и да изминат 600 хиляди километра. Допълнително от Renault тестват Austral и на писта, където целта е около 1.4 милиона километра./ fakti.bg