Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт"Рилецо" с шанс за първото място в НБЛ след микса между "Лукойл"...

“Рилецо” с шанс за първото място в НБЛ след микса между “Лукойл” и “Левски”

Самоковци отупаха “Академик” (Пд) с 87:89, взеха 8-и успех в последните 11 мача

Страхотен шанс за първото място в НБЛ се открива пред баскетболистите на “Рилски спортист” след сензационното сливане между гиганта “Лукойл Академик” и столичния “Левски”. Самоковци и сега са лидер в класирането с актив от 19 точки, на 1 пункт пред новия “Академик” (Сф), “сините” и “Балкан”. Новосъздаденият “Академик” и ботевградчани обаче са с мач по-малко.

В последния кръг “Рилецо” затвърди впечатлението на специалистите, че е един от най-хомогенните отбори в групата с успех 97:89 над пловдивския “Академик”.

“Скиорите” започнаха по-добре срещата и след първите 10 минути водеха с 28:24. Те запазиха минималната си преднина до почивката, но след нея гостите от Пловдив заиграха далеч по-организирано и преди последната четвърт вече водеха с една точка (71:70) за ужас на ентусиазираните зрители в “Арена Самоков”. Подопечните на Людмил Хаджисотиров все пак се събудиха от налегналата ги летаргия и бързо решиха нещата в своя полза, за да запишат 8-а победа от 11 мача в първенството.

Над всички за победителите бе американският гигант Еван Равънел с 29 точки за едва 22 мин на паркета. Сънародникът му Дерек Райт се отличи с дабъл-дабъл от 20 пункта и 11 асистенции, а Йордан Бозов и Мартин Маринов добавиха съответно 17 и 16 т.

Много добре за гостите пък се представи юношата на “Рилски спортист” Адриян Секулов, завършил дуела с 13 точки, 6 овладени топки и 4 завършващи подавания.

В събота от 18,00 часа “Рилецо” гостува на опашкаря в дивизията “Спартак” (Пл).

RELATED ARTICLES

Most Popular