Friday, May 10, 2024
HomeСпорт"Рилецо" влезе в тройката на Балканската лига след успех 85:82 над "Академик"...

“Рилецо” влезе в тройката на Балканската лига след успех 85:82 над “Академик” насред Пловдив

 

Самоковци единствени без загуба до момента, продължават да газят като валяк

Три мача – три победи! Такъв е активът на баскетболния “Рилски спортист” при завръщането му в Балканската лига. Поредната жертва на водения от Людмил Хаджисотиров състав бе друг роден тим – “Академик” (Пд). Самоковци биха съперника с 85:82 под тепетата, запазиха 100-процентовия си актив в надпреварата и влязоха в тройката на временното класиране. Нещо повече – Йордан Бозов и компания са единственият участник в лигата без поражение.

Двубоят в модерната зала “Сила” бе изключително равностоен, като на полувремето гостите имаха крехка преднина от 2 точки – 46:44. Стабилна игра в тези минути показаха тримата американци в състава на “Рилецо” – Травис Тейлър, Дерек Райт и Шелдън Джетър. На ниво бяха и капитанът Бозов, и намиращият се в отлична форма от началото на сезона Златин Георгиев-Голди, които реализираха много точки след бързи атаки.

Драмата бе в края на дуела, когато при 82:82 Тейлър вкара кош, след това домакините изпуснаха от добра позиция, а вездесъщият Бозов оформи крайното 85:82 след точно изпълнен наказателен удар, хварляйки в екстаз съотборниците си и спортно-техническия щаб.

Мачът в Пловдив ще се запомни с незапомнените 30 фаула, които “скиорите” изпълниха – 21 от тях успешни (70%). За отбелязване е и фактът, че в хода на двубоя старшията Хаджисотиров пусна в игра само четирима от записаните в тимовия лист 7 състезатели. Те дадоха каквото могат, показвайки, че може да се разчита на тях в трудни моменти.

В следващия кръг от Балканаската лига “Рилски спортист” има тежка визита на “Куманово”. Сблъсъкът в едноименния македонски град е следващата сряда (15 ноември) от 20,00 часа българско време.

 

На снимката: Дерек Райт (№7) бе с голям принос за успеха на “Рилецо” под тепетата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular