С 390 000 лв. строят Преходно жилище за 8 юноши в Дупница, кметът Чимев сключи договори в МРРБ

Методи Чимев

Общината ще ремонтира и газифицира Центъра за социална рехабилитация и интеграция със 72  000 лв.

 

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев сключи договор в МРРБ за поредните два успешно защитени проекта. 72 хиляди лева са парите, които ще получи община Дупница за ремонт и газификация на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града. Десетки са малките пациенти, които посещават центъра и получават професионални грижи от специалистите в него.
Другата добра новина по същия договор е свързана с осигуреното финансиране по изграждането на преходно жилище за деца от 15 до 18 години. Той е на стойност 390 000 лева и ще бъде за 8 юноши в тази възраст, които ще бъдат впоследствие настанени. Преходното жилище ще бъде изградено в местността Курт баир, където вече функционира ЦНСТ “Надежда”, а в момента е в процес на избор на изпълнител за втория такъв център, който ще приюти нови 12 деца, лишени от родителска грижа.
Кметът на Дупница днес сключи и договора за новата детска градина в жк „Бистрица”, която ще бъде изградена, както и за физкултурния салон в района на ОУ “Неофит Рилски”. Двата обекта са на обща стойност 1,3 млн., които община Дупница ще получи също безвъзмездно.
“Няма как да не съм доволен от свършеното. Заслугата за това е изцяло на служителите в общинската администрация, за което им благодаря. Защитихме всяка стотинка от инвестиционните си намерения, което ще даде възможност да предоставим най-добрите условия за децата и учениците. Района на бившите казарми сме го обособили като “социална зона” и затова там сме съсредоточили изграждането на другия Център за настаняване от семеен тип, както и преходното жилище. Оттук насетне трябва да действаме и още от утре започваме изготвянето на документите за процедурите и за другите две придобивки”, заяви инж. Чимев.