Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаСъдия Светла Пейчева осъди условно пенсионерка от Блажиево  за 300 кутии цигари...

Съдия Светла Пейчева осъди условно пенсионерка от Блажиево  за 300 кутии цигари без бандерол

Подсъдимата трябва да заплати 135 лв. разходи по делото, държала цигарите у дома си

 

Пенсионерка от Блажиево бе осъдена условно за това, че държала в дома си в бобошевското село цигари без бандерол, съобщават от Районния съд в Дупница. Получилата присъда е с инициали В.Х.М., с основно образование, пенсионерка, вдовица, неосъждана. Осъдена е на 6 месеца лишаване от свобода, като съдия Светла Пейчева отлага изтърпяването на наказанието с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимата и Районната прокуратура в Дупница са подписали споразумение за това, одобрено от съда.

На 20 март т.г. от полицията установили, че подсъдимата държи в обитавана от нея къща на ул. „Демокрация“ в Блажиево 288 кутии (5760 къса) цигари от различни марки без бандерол, какъвто се изисква по закон. Цигарите са с пазарна стойност 2160 лв., с неплатен акциз към републиканския бюджет в размер на 1167,84 лв. Престъпен е Законът за акцизите и данъчните складове.

Според решението на съда цигарите са отнемат в полза на държавата. Подсъдимата трябва да заплати 135 лв. разходи по делото за изготвена съдебно-счетоводна експертиза. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular