Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПерникС „Царският Великден” Стефка Теремкова спечели конкурса за писано яйце на общинско...

С „Царският Великден” Стефка Теремкова спечели конкурса за писано яйце на общинско предприятие „Пазари” в Перник

 

Шефът Димитър Дойчинов: Чистите приходи за първите три месеца на 2018 г. са 76 853.86 лв.

Стефка Теремкова с композицията си „Царският Великден” спечели седмия конкурс за най-живописно великденско яйце на пернишкото Общинско предприятие „Пазари”. „Доволен съм, че той вече се наложи като традиция и участниците в него всяка година се увеличават, а това, което показват в надпреварата, говори за любов към светлия християнски празник и все повече фантазия”, заяви шефът на „Пазари” Димитър Дойчинов.

Той не скри задоволството си и от факта, че в конкурса все по-активно участват и деца, чиито композиции с красиви писани яйца очароват с фантазията на малчуганите. Сред възрастните първото място заслужи композицията на Стефка Теремкова, която е нарекла творбата си „Царският Великден”. Работих по нея близо денонощие, сподели Стефка. Първо място сред децата бе отредено на четвъртокласничката от пернишкото СОУ „Петър Берон” за композицията й „България над всичко”. С отличия си тръгна и шестокласничката от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Перник Симона Благоева, която бе нарекла своята композиция „Божията промисъл”, четвъртокласникът от 6-о СОУ „Кирил и Методий” Алекс Стойчев за совя „Цветен кът”. Но най-развълнувата беше малката Рая Росенова от детската градина в пернишкото село Драгичево”, която беше подредила красива кошничка, наречена „Великденско настроение”. Разбира се, раздадени бяха много награди и на възрастните участници в конкурса, болшинството от които са работници на ОП „Пазари”.

На тръжеството вчера Дойчинов представи и две нови книги, издадени с негово съдействие. „Копнежи за нежност” на Пламена Владимирова и Владимир Цонев с нов прочит на древни факти в своята книга „Христос и българите”.

Общинското предприятие „Пазари” направи своя отчет за

свършената работа през първото тримесечие на 2018 г. А те са повече от добри. Получените чисти приходи са в размер на 76 853.86 лв., което е с 3 процента повече в сравнение със същия период на 2017 г. Брутните приходи са на стойност 86 177.23 лв., или с 4 процента повече в сравнение с първото тримесечие на миналата година. С 1 лев разходи са постигнати 1,63 лева чисти приходи, а срещу левче разходи брутният приход е на стойност 1.83 лева.

Дойчинов се надява на още по-добри резултати през второто тримесечие, особено ако обявените търгове за търговски обекти се реализират. На централния пазар са обявени на търг 22 челни маси пред т.н. мархи и пет павилиона за промишлени стоки.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular