Thursday, May 9, 2024
HomeРегионГоце ДелчевСъс събраните от благотворителен бал 17 700 лв. ротарианците в Гоце Делчев направиха...

Със събраните от благотворителен бал 17 700 лв. ротарианците в Гоце Делчев направиха „Музей на открито” около 600-годишни чинари в Гърмен, кметът Капитанова: Ще има и чешма

Председателят на Ротари клуб – Гоце Делчев инж. Денис Шенгов предаде на кмета Минка Капитанова новия ротариански обект „Музей на открито“ в Гърмен.

Ротарианците се събраха в навечерието на светлия християнски празник Въведение Богородично в гърменския кв. „Заграде“ за официалното откриване на музея. Откритият музей бе направен около прочутите 600-годишни чинари със събраните пари от благотворителния коледен бал на ротарианците от Гоце Делчев, с подкрепата на община Гърмен и дарители.

В красивия минипарк е монтирано осветление, поставени са пейки, беседка с описания за чинарите и атрактивните забележителности в общината, съоръжения за поливане, изградени са и алеи и каменни зидове.

“Общината поема ангажимента за поддръжката и опазването на новата придобивка. Поемам ангажимента скоро тук да бъде изградена и чешма“, заяви кметът Капитанова.

Идеята бе представена на миналогодишния благотворителен коледен бал от хотелиера Николай Панчев, като тогава от дарения и търгове бе събрана сумата от 17 700 лв. Кметът Капитанова пък припомни, че преди 4 г. единият от 600-годишните чинари в гърменския квартал „Заграде“ спечели първото място в конкурса „Дърво на годината“ и второ място в класацията „Европейско дърво на годината“.

Следващата инициатива на ротарианците от Гоце Делчев е със събраните средства на предстоящия благотворителен бал да бъде изграден зелен кът в МБАЛ „Иван Скендеров“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular