Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникШефът на пернишкия съд Елена Николова награди гимназистките Дарина Евгениева, Габриела Иванова, Радостина...

Шефът на пернишкия съд Елена Николова награди гимназистките Дарина Евгениева, Габриела Иванова, Радостина Руменова за най-добри есета

 

 

Наградите на тримата победители в конкурса за есе на тема „И нaй-лoшoтo cпopaзyмeниe e пo-дoбpo oт нaй-дoбpoтo cъдeбнo peшeниe“ бяха връчени на официална церемония в Деня на отворените врати в Съдебната палата в Перник. Първите три места обаче спечелиха възпитаници на пернишката Езикова гимназия „Симеон Радев.

Специална комисия в състав Емилия Ганева – младши прокурор в Районна прокуратура – Перник, Надежда Миланова – административен секретар в Районен съд – Перник, и Надя Георгиева – съдебен деловодител к.о.д. в Окръжен съд – Перник, разгледа и оцени постъпилите детски творби и излъчи победителите в него. Първата награда – таблет и основния закон на България, Конституцията, получи Дарина Евгениева от 9. а клас. „Радвам се, че спечелих, беше ми много интересно да работя по темата и се надявам и вбъдеще да имам подобна възможност, а защо не и да работя в областта на правосъдието», сподели развълнуваното момиче. Втората награда отиде при Габриела Иванова от 8. в клас, която заедно с Конституцията получи и нова външна батерия, а на трето място бе класирано есето на Радостина Руменова от 9. г клас.

Грамоти получиха всички участници в конкурса.

Средношколците получиха наградите си лично от председателя на Окръжния съд в Перник Елена Николова. Тя заяви, че тази година за първи път в работата си със средношколците пернишките магистрати си партнират с Центъра по медиация, които също са избрали най-добрите сред ученическите есета и са подготвили награди за своите фаворити. Те отидоха при Десислав Елкин от гимназия «Мария Кюри» в Перник, Стела Стефанова от ГПЧЕ «Симеон Радев» и двете възпитанички на пернишкото училище «Св.св. Кирил и Методий» Надя Банчева и Сияна Ананиева.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular