Saturday, May 11, 2024
HomeСпорт Силната игра на „Хебър“ през второто полувреме срещу донесе два гола във...

 Силната игра на „Хебър“ през второто полувреме срещу донесе два гола във вратата на  „Марек“

Цветан Видински: Не знам как все на нас се случва гостуванията на чужд терен да ни ги свирят съдии изгонени или наказани за прегрешения в професионалния футбол

Слабо първо полувреме изиграха футболистите на домакините срещу гостуващия тим от Дупница. Възпитаниците на Цветан Видински бяха много добре подредени и парираха действията на нападателите на „Хебър“ далеч пред наказателното поле. Само на два пъти пазарджиклии опитаха да изненадат вратаря на „Марек“ Пламен Младенов – в 14-ата минута чрез Георги Георгиев и в 29-ата – чрез Ангел Лачов. Футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Силно второ полувреме изиграха футболистите и на двата отбора. С превес за домакините започна втората част на срещата. Още в първата минута Георги Георгиев с глава опита да изненада вратаря Пламен Младенов, но той бе на мястото си. 13 минути по-късно стражът на „Марек“ не позволи на Цветан Павлов да отбележи гол. В 69-ата минута Ангел Лачов проби по левия фланг, центрира топката в наказателното поле на гостите, Георги Георгиев продължи посоката на кълбото, вратарят Пламен Младенов отби, но притичалия Цветелин Тонев изпрати топката в мрежата за 1:0. От този момент нататък футболистите на „Марек“ заиграха още по-открито и нападателно и търсеха начин за изравняване. На няколко пъти вратарят на домакините Дебърлиев се намеси навреме, за да не се стигне до промяна на резултата. Вторият гол в срещата отбеляза Теодор Стефанов в три минутното продължение на мача при бърза контраатака, подета от Адриан Краев. С тази победа отборът на „Хебър“ е вече на трето място във временното класиране с 34 точки , а „Марек“ след загубата си – 11-и с 19 точки.

„Преди мача казах на момчетата, че „Марек“ е един от най-добрите и подредени отбори в лигата. Още от срещата ни с тях през пролетта в Пазарджик ми направи впечатление, че играят много компактно и си личи добра треньорска работа. За мен лично е необяснимо класирането на „Марек“ с оглед на това, което може да играе този тим.

През първото полувреме имахме инициативата, държахме контрола над топката, но нищо повече. Подаванията бяха по ширина и почти нищо не се случваше, а положенията – едно-две, които не бяха дори стопроцентови нямаше как да задоволят феновете ни. През втората част вкарахме малко повече агресия, създадохме повече положение и за наша радост имахме шанса да отбележим два пъти. При 1:0 за нас гостите се отвориха и създадоха някои неприятности в защитата ни. Имаше напрежение, защото на моменти ни подложиха на натиск, но всичко е ок, щом не сме допуснали гол. За момента „Хебър“ има най-добрата защита в групата и се надявам това да продължи и до края”, коментира старши-треньорът на „Хебър“ Танчо Калпаков.

Наставникът на „Марек“ Цветан Видински похвали домакините от „Хебър“ и респективно Община Пазарджик за условията, които предлага спортна база „Георги Бенковски”.

„Поздравявам ви за добрата организация и за отличните условия, които предлагате на всички гостуващи отбори. Това, което виждаме тук, отговаря на професионалния футбол и ви пожелавам още догодина да намерите място във втора лига. Честитя победата на домакините. Може би я заслужаваха повече. Положиха и желание и старание. И може би повечето чисти положения бяха техни. Като игра определям срещата за равностойна. За втория гол мога да кажа, че вече се оголихме накрая в защита и беше в последната секунда на мача. 1:0 е по-реалния  резултат. За мен съдията Георги Андреев не бе обективен. Имаше лека подкрепа за домакините. Не казвам, че е било нещо фрапантно, но имаше някои реверанси. Поне 2-3 фаула можеше да даде в наша полза, но ги подмина. Спести и един жълт картон на домакините през първото полувреме.

Не знам как все на нас ни се случва гостуванията на чужд терен да ни ги свирят съдии изгонени или наказани за прегрешения в професионалния футбол”, каза Видински и изрази съжаление, че не е могъл да използва заради наказание един от най-класните си футболисти – Еньо Кръстовчев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular