„Рилски спортист” с изненадващ трансфер, върна си крилото Еван Раванел

Еван Раванел

 

 

Изненадващ трансфер осъществи ръководството на баскетболния  „Рилски спортист” в разгара на сезона. Клубът от Самоков привлече американеца Еван Раванел, който носеше синия екип преди няколко сезона. Тежкото крило, което може да играе успешно и като център, вече акостира в рилския град и бе картотекирано за срещите на тима в първенството и в Балканската лига.

Трансферът бе крайно належащ за „Рилецо”, тъй като играещият на позиция 5 младок Денислав Вутев получи преди седмици тежка травма и ще се възстановява поне още 2 месеца.

203-сантиметровият Раванел е добре познат на публиката в „Арена Самоков” след успешния си престой в града (през сезон 2013/2014), когато със съотборниците си спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига. КПД-то на янкито тогава бе 13,1 точки, 7,3 борби и 1,8 асистенции средно на мач.

След добрите си изяви в България Еван продължи кариерата си в Полша, а след това натрупа опит и в шампионатите на Япония, Белгия и Израел.

С привличането на Еван Раванел „Рилски спортист” отново ще разчита на каре американски играчи – останалите са Травис Тейлър, Дерек Райт и Шелдън Джетър.