Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиSkoda публикува първата снимка на новата Slavia

Skoda публикува първата снимка на новата Slavia

Skoda пусна първата снимка на новия бюджетен седан Slavia, чиято премиера ще бъде преди края на 2021 г. Моделът е разработен специално за индийския пазар, но е възможно автомобилът да се предлага и в други страни.

Външният вид на седана е скрит от специален камуфлаж, разработен като част от кампанията „Камуфлаж със Skoda“. Програмата беше състезание, в което участваха около 200 дизайнери от Индия. Победител беше проектът за рисуване на младия специалист Шрейас Карамбелкар, за когото организираха пътуване до Прага и среща с главния дизайнер на Skoda Оливер Стефани.

Slavia ще бъде вторият модел на Skoda, проектиран специално за Индия, след кросоувъра Kushaq, който дебютира по-рано тази година. Името на модела дава препратка към едноименните велосипеди и мотоциклети от края на 19-и век от марката Laurin & Klement, последвана от Skoda.

Базата за новия компактен седан ще бъде модулната платформа MQB A0, която е в основата на съвременните бюджетни модели на концерна Volkswagen, включително новата Skoda Fabia, Volkswagen Polo и Seat Ibiza. По предварителни данни гамата от двигатели ще включва 1-литрови трицилиндрови бензинови турбо двигатели с мощност 95 и 110 к.с.

Агрегатите ще работят в тандем с шестстепенна механична или със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя. В горната част на гамата ще бъде 1,5-литров четирицилиндров турбо двигател със 150 к.с., работещ само с DSG./ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular