Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиSuzuki ще пусне нов 7-местен кросоувър, базиран на Grand Vitara

Suzuki ще пусне нов 7-местен кросоувър, базиран на Grand Vitara

Suzuki продължава да разширява своята линия от SUV модели. Към наскоро представеното купе Fronx и по-голямата Grand Vitara скоро ще се присъедини нов 7-местен SUV. Подробности за него бяха разкрити от индийската преса преди ден.

Според портала Indiacarnews проектът е с кодово име Y17. Дебютът на автомобила е планиран за началото на 2025 г. (януари или февруари). Глобалната архитектура на Suzuki C, върху която преди това беше изграден възроденият кросоувър Grand Vitara, трябва да действа като платформа за новия продукт.

Заедно с модерната платформа, седемместният “паркетник” трябва да получи нов 1.5-литров мек хибриден силов тракт, където двигателят с вътрешно горене работи според цикъла на Аткинсън. Двигателят вече се използва в Grand Vitara, където произвежда 103 конски сили.

Все още няма други подробности какво да очакваме от новия SUV модел на Suzuki. Известна е обаче приблизителната цена на този нов автомобил. Инсайдери твърдят, че от компанията планират да искат за колата от 17 000 до 25 000 евро, в зависимост от оборудването./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular