Wednesday, May 8, 2024
HomeСпорт „Вихрен“ победи заслужено „Беласица“ с класическото 3:0

 „Вихрен“ победи заслужено „Беласица“ с класическото 3:0

Петричани играха без капитана Владимир Кабранов, дефанзивния халф Любо Танев и защитника Любомир Граминов

 

Около 500 зрители, от които над 100 от Петрич, изгледаха районното дерби между отборите на „Вихрен“ (Сандански) и „Беласица“ (Петрич). Срещата бе ръководена на ниво от елитния арбитър Петър Доровски.

Мачът започна с очакван натиск на отбора на домакините, водени от отличния и в този двубой петрички талант Александър Якимов, сега с фланелката на „Вихрен“. Именно той бе в зародиша на всяка една атака пред наказателното поле на гостите. През първата част на мача обаче, независимо от далеч по-добрата си игра, футболистите на „Вихрен“ не успяха да отбележат поне едно попадение, защото отборът на „Беласица” бе добре окомплектован в защитния си вал. Първата опасност пред вратата на гостите възникна в 6-ата минута след удар на Александър Якимов, но вратарят на „Беласица“ Кирил Георгиев изби кълбото в корнер. Три минути по-късно отново Якимов обстрелва стража на гостите, но топката профуча на сантиметри встрани от гредата.

В 20-ата минута главният съдия Петър Доровски декорира в жълто Антонио Ласков, след като видя в неговото действие артистично падане в наказателното поле. Дойде време и за първата атака на петричкия тим. В 28-ата минута отдясно Запро Динев напредна с топката, съзря свободния Георги Спасов, но зоркото око на опитния защитник Ради Бачев видя опасността и се намеси, преди младокът да нанесе удар срещу Стефано Кунчев. До края на първата част на срещата вратарят Кирил Георгиев се намеси навреме на три пъти и предотврати сигурни попадения на Илиян Митрев, Даниел Пехливанов и Александър Якимов.

Указанията, дадени на почивката от старши треньора на „Вихрен“ Петър Златинов, дадоха своя положителен резултат. Отборът на домакините заигра по-опростено и все по-често се озоваваше в близост до вратата на гостите. В 56-ата минута четириходовата комбинация на „Вихрен“ завърши с много красиво попадение на включилия се Виктор Мицаков, който си направи и подарък за имения ден. Пет минути по-късно Даниел Пехливанов от фаул разтресе напречната греда зад стража на „Беласица“ Кирил Георгиев и в добавката „хитрата лисица” Александър Русков не сгреши за 2:0. Класическото 3:0 в 68-ата минута оформи Даниел Пехливанов, който напомни, че не е забравил да бележи красиви попадения след почти едномесечно отсъствие от терена.

Включилият се в играта на „Беласица“ Александър Митушев-Рууни бе добър ход, защото той именно внесе острота в действията на петричкия тим и дори веднъж бе близо до отбелязване на гол, но Ради Бачев го парира много удачно.  Опитът на добре играещия млад футболист Георги Спасов да отбележи поне почетно попадение бе охладен от вратаря на „Вихрен“ Стефано Кунчев.

В този мач за „Беласица“ не играха капитанът Владимир Кабранов и дефанзивният халф Любо Танев поради заболяване и заради наказания за натрупани жълти картони – защитникът Любомир Граминов.

„Очаквах труден мач, защото зная, че двубоите между двата отбора са винаги интересни. Много се радвам, че след като направих бърз анализ на първото полувреме в срещата, моите възпитаници спазиха указанията ми и резултатът не закъсня. Трите гола са най-малкото нещо, което отбелязахме в този дерби мач, имайки предвид, че владеехме играта на терена, но все още не си реализираме головите положения”, сподели Петър Златинов.

„Вихрен“: Кунчев, Митрев, Стоев, Бачев, Мицаков, В. Георгиев, Мицански (74-Самарджиев), Пехливанов, Ласков (76-Дънгов), Якимов, Русков (70-Петков).

„Беласица“: К.Георгиев, Смилков, М.Георгиев, Костов, Шамкалов (34-Чаров), Бояджиев, Марчев (57-Бл.Таушанов), Назъров (65-Митушев), Динев, Спасов, М. Таушанов.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular