Wednesday, May 8, 2024
HomeСпорт „Вихрен” вкара 4 на „Хебър” и продължава за Купата на България срещу...

 „Вихрен” вкара 4 на „Хебър” и продължава за Купата на България срещу „Септември” (Сф), Русков с хеттрик

Членът на УС на клуба адвокат М. Михайлов: Вървим по възходяща линия

С хеттрик на Александър Русков в 47-ата, 73-тата и 76-ата минута и попадение на Даниел Пехливанов в 67-ата минута отборът на „Вихрен” по убедителен начин победи „Хебър” (Пазарджик) и с това доби право да продължи участието си в турнира за Купата на България. През първата част на срещата опитите на футболистите на двата отбора да превземат вратите си се оказаха неуспешни.

През второто полувреме отборът, който диктуваше играта, бе този на домакините. Истинска наслада бе за зрителите да наблюдават поредния качествен и резултатен мач на своите любимци. Развихри се опитният голмайстор Александър Русков, който на три пъти огорчи стража на гостите, отбелязвайки красиви попадения. Продължава отличната игра в отбора на „Вихрен” на Даниел Пехливанов (с попадение и в този мач), Александър Якимов и Антонио Ласков. Ненапразно след последния съдийски сигнал на авторитетния български арбитър Николай Йорданов зрителите на стадиона изпратиха с бурни ръкопляскания футболистите на „Вихрен”.

„Доста изморени бяха нашите футболисти през първото полувреме в мача и имаше защо. Никъде по света го няма такова нещо аматьорски отбори да играят с цикъл сряда-събота. През второто полувреме се видя разликата в играта на терена, и то в наша полза. Много красиви попадения, пореден спектакъл за нашите зрители, които го заслужават. Засега следващият ни  противник за Купата на България ще бъде елитният „Септември” (София) от 16 часа на градския стадион в Сандански във вторник, 19 септември. Направили сме искане пред СТК на БФС срещата да се отложи с един ден по-късно – сряда. Ако получим положителен отговор, е възможно мачът да се предава по телевизията. Вече мислим за съботния мач, в който от 17 часа ще домакинстваме на един от силните отбори в групата – „Банско”, доскорошен участник в професионалната втора лига. Възможно е до няколко дни да обявим името на още един класен футболист. Вървим по възходяща линия и се надявам заедно с публиката да оценим това, което се прави от страна на новото ръководство”, сподели адвокат Михаил Михайлов, член на УС на ФК „Вихрен”.

RELATED ARTICLES

Most Popular