Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиVolkswagen спира производството на Up

Volkswagen спира производството на Up

След спирането на Skoda Citigo през 2020 г. и на SEAT Mii около година по-късно, последният от триото градски автомобили на Volkswagen Group вече не е наличен. Производството на Up е прекратенo, сочи нов доклад на Autocar. Последният хечбек е слязъл от конвейера на завода в Братислава, като по този начин се слага край на популярният хечбек от А-сегмента в Европа.

Моделът дебютира като заместител на Fox и успя да се задържи на пазара в продължение на около 12 години, което го прави един от най-старите автомобили, продавани от германския автомобилен производител. Прекратяването на производството идва около 10 месеца след прекратяването на производството на на GTI версията. И трите модела на VW Group се предлагаха и като електромобили и макар че не са налични директни заместители, VW Group обеща, че нова вълна от евтини електромобили ще се появи по-късно през това десетилетие.

Очаква се VW да пусне на пазара ID.1 като по-малка и по-евтина алтернатива на ID.2, който беше представен по-рано тази година с концепция. Този ID.1 ще се предлага изключително с електрическо задвижване, тъй като VW се отказва от автомобилите с ДВГ в най-малкия сегмент в Европа./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular