Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникЗам.-кметът Вл. Караилиев: Започва запълването на дупките в община Перник, нито една...

Зам.-кметът Вл. Караилиев: Започва запълването на дупките в община Перник, нито една фирма не прояви интерес към доставката на кофи за смет

Започва безплатно кастриране на кучетата по селата

 

 

„Започва запълването на дупките в община Перник, лошите метеорологични условия не позволяваха това да се случи по-рано“, заяви зам.-кметът Владислав Караилиев на регулярната месечна среща с кметовете на населени места в общината. Той посочи, че първи ще бъдат улиците, където минава общественият транспорт. „Всички знаем какво беше времето преди няколко дни, имаше минусови температури, което не позволяваше да се работи. Полагането на асфалт се извършва при трайно задържане на положителни градуси“, коментира зам.-кметът.

Другата тема, която беше поставена на срещата, е за подсушаването на улиците. В отговор на този въпрос Владислав Караилиев посочи, че докладните са разгледани и обобщени и предстои възлагането на ремонтните дейности. Той не скри, че потребностите са повече от възможностите на общината.

В рамките на срещата кметовете на населени места сигнализираха още, че се нуждаят от кофи за смет, както и че остава проблемът с бездомните кучета.

„За съжаление в началото на месец март пуснахме обществена поръчка за контейнери тип „Бобър” и кофи тип „Мева”, но нито една фирма не прояви интерес“, сподели зам.-кметът и допълни, че процедурата ще бъде удължена.

По думите на Караилиев, общината предприема мерки и с кучетата, като започва безплатно кастриране на четириногите по селата.

Кметът на Рударци Богдан Богданов пък поиска да бъдат поставени знаци и повдигнати пешеходни пътеки около комплекса с минералния басейн, защото през лятото има голямо струпване на автомобили и хора, което усложнява обстановката.

Другата тема, която разбули духовете на кметовете на населени места, е, че се превръщали в „призовкари“ на съда, тъй като при тях се оставяли призовките на хората, които имат съдебни дела.

„Това са разходи за нас, ангажименти и време, не може по този начин да продължава, ще си търсим правата“, коментира кметът на село Студена, който беше подкрепен и от неговите колеги. „За съжаление трябва да се инициира законова промяна, иначе казусът е труден за разрешаване“, коментира юристът на община Перник Росен Каменов. В срещата взе участие и секретарят на община Перник Радослава Манова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular