Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПетрич"Беласица" с шанс да играе мачовете си от Втора лига в Микрево

“Беласица” с шанс да играе мачовете си от Втора лига в Микрево

Къде ще играе мачовете си мъжкия отбор на Беласица във втора професионална лига? Това е основната тема, които тези дни вълнува футболната общественост в Петрич.
Председателят на лицензионната комисия на БФС Георги Лалев пристигна в града задено с Неделчо Михайлов-председател на СТК, Димитър Христов-отговорник за връзки с привържениците, и Александър Кабзималски-председател на ОблС на БФС Благоевград. Гостите провериха написаното в предишния протокол при посещението им през 2021 г. относно изпълнението на предписанията им. Веднага след като се запознаха със състоянието на НСБ Цар Самуил, Димитър Христов заяви: „Почти нищо не е направено на база тогавашните предписания”.
Веднага след това комисията се насочи към стадиона в село Микрево, община Струмяни, където мъжкият отбор на петричани преди години игра във втора професионална лига. Комисията беше посрещната от действащия президент на ФК Малеш Микрево Ивайло Йовев. На база направените наблюдения бе изготвен протокол с предписания, които трябва да се изпълнят до 18 юни. В противен случай ръководството на ОФК Беласица трябва да посочи лицензиран стадион, където ще се играят мачовете на мъжкия отбор през настоящото първенство. Това се прави с цел да не се забави тегленето на жребия и изготвянето на програмата за есенния дял от първенството.
Предстоят разговори между общинските ръководства на Петрич и Струмяни за започване работа на стадиона в Микрево и изпълнение на предписанията от страна на лицензионната комисия.
Футболни фенове от петрич питат защо след като през 2021 г. лицензионната комисия е посетила НСБ Цар Самуил и е дала предписания, почти нищо не е изпълнено. “Защо след като преди един месец от страна на лицензионната комисия на БФС са изпратени изискванията за получаване на лиценз на НСБ Цар Самуил до момента никой не си е помръднал пръста да направи нещо”, питат футболни наблюдатели. Според тях, ако не бяха свръх усилията на бившия управител на ОФК Беласица Венко Папалюгов мъжкият отбор на клуба все още щеше да играе мачовете си в Първомай и Коларово. “Това изобщо не беше оценено от отговорните длъжностни лица и бе една от причините той да подаде оставка”, е мнението на фенове.
За да се получи лиценз за игра във втора професионална лига сатдионатъ трябва да има:
съблекални за гости и домакини, отговарящи на всички съвременни изисквания;
стая за съдиите;
стая за делегата;
стая за дежурния лекар;
стая за видеонаблюдение;
стая за диктора;
ВИП зона за инвалидите;
ВИП зона за гостуващия отбор на централната трибуна в рамките на 30 места.
Така на база даденостите на стадион Цар Самуил и този в Микрево, шансът мъжкия отбор на Беласица да стартира първенството на първо време е за комплекса в Микрево.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular