Гоце Делчев ликува! Крум Томчев стана втори в света по културизъм

Известният културист Крум Томчев от Годе Делчев покори още един връх в кариерата си. Той изкачи България до второто стъпало в топ 3 на натуралния културизъм. Нашият състезател триумфира с вице шампионската титла на Световното първенство по натурален Културизъм в испанския град Валенсия.
“Четири месеца подготовка, усилен труд, тренировки до припадък, и куп задачи! И ето, резултатът е на лице!


Втори в света. Българското знаме е развято гордо ! Чест е за мен! Голяма чест “, развълнувано сподели вицешампионът от Гоце Делчев. Той с удоволствие разказа за състезанието и за породените у него чувства от това, с окето се занимава:
“Нещата бяха различни. Няма и понятие от Ковид и всичко протече по-спокойно. Насладих се на целия процес.
Макар, че тръгнах от България с лека настинка, в деня на кантара всичко вече беше наред, готов за екшън.
В деня на състезанието още със ставането започнаха задачите, боя, грим, храна… както си му е реда. Много състезатели, всички усмихнати и приветливи. Треньори, които непрекъснато кражът около тях, за да им осигурят спокойствие. Пълна зала с екипа на състезанието и журито. Стегнати в костюми, обикалящи сред нас, състезателите и даващи съвети.
Давам си отговор и се убеждавам, че съм жив, защото правя това, което обичам ! Това , в което#вярвам ! Това, на което се уча и предавам!
Всичко е постижимо. Бавно, трудно и постижимо! Защото всеки от нас е създаден да бъде шампион, в това което обича да прави! Всеки един от нас, може повече, от колкото предполага!
Да се променя, да се учи, да надгражда!
Та и затова не ви говоря за медали. Те са просто отличителен знак, неизменна част от състезанията. Другото топли душата- процеса през който си минал, които си продолял и надскочил. Надградил!”, сподели Томчев.
Културистът Крум Томчев е носител на почетния плакет на град Гоце Делчев като признание за неговите спортни постижения.
През 2021 година Крум Томчев е извоювал общо 16 медала от световни и национални първенства. От тях 9 са златни, 5 сребърни и 2 бронзови. Той е двукратен световен бронзов медалист по натурален културизъм и фитнес от Валенсия, Испания. Петкратен златен медалист по силов трибой и вдигане от лег. Като треньор е също толкова успешен, колкото и като състезател. Негови възпитаници са носители на общо 4 златни и 5 сребърни медали от състезания по силов трибой и вдигане от лег в Дупница и Хасково.