Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортВолейболистите от дупнишката гимназия „Христо Ботев“ - вицешампиони на България след драматичен...

Волейболистите от дупнишката гимназия „Христо Ботев“ – вицешампиони на България след драматичен финал с отбора на Кърджали

Отборът на учениците от 11. и 12. клас на дупнишката гимназия “Христо Ботев” спечели сребърните медали на републиканското първенство по волейбол. Надпреварата се проведе от 2 до 6 май в Смолян.

В предварителната група дупничани победиха с по 3:0 гейма представителите на София, Сопот, Исперих и Добрич, а на полуфинала надделяха над връстниците си от средно училище в Монтана с 3:1 гейма. Истинска драма се оказа финалът. И в двата отбора присъстваха играчи от волейболните школи на клубните “Арда” и “Марек Юнион-Ивкони” и битката на игрището бе ожесточена. Финалът се игра до 2 гейма от 3 възможни, като след 1:1 гейма решителната част бе изключително драматична. Отборите водеха битка за всяка точка, като в края тимът от Кърджали показа по-здрави нерви и ликуваше след 28:26 точки, а с това спечели и шампионската титла.

Това бе трети пореден медал за Гимназия “Христо Ботев”, които в предишните две години вземаха бронзови отличия. Дупнишката гимназия получи подкрепа от треньора в школата на “Марек Юнион-Ивкони” Христо Райчев, който помагаше на отбора през всички дни на турнира.

Дупнишките гимназисти спечелиха и два индивидуални приза. Младежкият национал Светослав Иванов бе избран за най-добър нападател, а Алберто Славчев взе наградата за най-добър блокировач.

RELATED ARTICLES

Most Popular