Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаДобри новини от Истанбул! Операцията на Боги е минала успешно!

Добри новини от Истанбул! Операцията на Боги е минала успешно!

Операцията на 9-годишния Богомил от Дупница в клиника „Аджидабем” в Истанбул е преминала успешно. Това съобщи майката на момчето Моника Вукова.

„Надежда за Боги!

Операцията на Боги мина успешно вчера. Той се възстановява. Въпреки това лекарите не дават гаранция, че Боги няма да има нужда от още интервенции в бъдеще, не се дава гаранция дали ще изчезнат напълно всичките му оплаквания и болки. Ще се следи състоянието му” , съобщи М. Вукова.

Съдбата на 9-годишния Богомил трогна дупничани. За дни беше събрана сумата от 58 000 лв., необходима за операция в Истанбул. В поредица от благотворителни кампании се включиха местни училища, самодейци, танцови и певчески състави. Съученици на Моника Вукова превърнаха другарската среща на класа в благотворителна акция в центъра на Дупница. Зад инициативата застанаха и стотици  българи, станали дарители чрез платформата на фондация „Павел Андреев”.

Богомил Вуков страда от тежка форма на спина бифида и според лекарите има опасност от пълна парализа на долните крайници. Към днешна дата всички се молят за неговото бързо възстановяване след успешната операция.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular