Monday, May 27, 2024
HomeНовиниБългария Дупничанка за пореден път алармира за незаконно сметище в Дренски рид

 Дупничанка за пореден път алармира за незаконно сметище в Дренски рид

Николина Васева смята, че опасността от пожар е реална и остава

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

Опасността от пожар в пустеещия и превърнат в сметище имот в м. Дренски рид над Дупница, за който в. „Вяра” писа, остава. За проблема отново алармира собственичката на съседния имот – Николина Васева, която продължава да е притеснена заради бунището и да настоява то да бъде премахнато.

„Опасността от пожар в имота не е отминала. Два дни бях там – във вторник се върнах, и видях, че е правен опит да се почисти, но това не е достатъчно. По-голямата дъщеря на Васил Дойнов, който ползваше имота и натрупа боклуците, Цветанка и съпругът й са чистили малко. Те са събрали около 10 чувала от боклука, но камарите стоят. Както Ви казах, този човек имаше някакви проблеми и заради това събираше и складираше там каквото намери. Близките му обаче не биваше да допускат това. Аз съм се опитвала да го спра, но той не искаше да ме чуе. От общината също не предприеха нищо, въпреки че преди 3 г. подавах сигнал и още чакам реакция. Това не може да продължава. Общината трябва да вземе мерки. Наистина много лесно там може да пламне пожар”, заяви 85-годишната Николина Васева.

„Работим, но засега няма вариант да се изчисти. Все още не сме наясно и дали можем да влезем в имота, защото може да се окаже, че не е общински. Ще Ви дадем информация, когато намерим решение”, заяви Стоянка Туповичарска – служител в отдела по екология в общината.

Както писахме, мястото се намира недалеч от параклиса „Свети Спас” и от резервоарите за питейна вода на града. През 80-те години имотът е предоставен на семейството на Васил Дойнов и след неговата смърт преди 3 г. не се използва. Приживе обаче Васил отглеждал там овце и същевременно складирал отпадъците.

RELATED ARTICLES

Most Popular