Friday, May 10, 2024
HomeНовиниСвят„Единна Русия“ подкрепи идея Путин пак да може да се кандидатира за...

„Единна Русия“ подкрепи идея Путин пак да може да се кандидатира за президент

Лидерът на фракцията на управляващата партия „Единна Русия“ в руската Дума Сергей Неверов заяви, че с колегите му ще подкрепят предложението да се занулят президентските мандати след приемането на поправките в конституцията, когато то бъде оформено, предаде РИА „Новости”.

Това ще позволи на държавния глава Владимир Путин да се кандидатира отново за президент, докато в момента законът не позволява това.

Неверов допълни, че е необходимо да се проведат консултации и с президента, и с лидерите на фракциите, „но такава поправка, ако бъде оформена, а смятам, че това ще стане, фракцията на „Единна Русия“ ще подкрепи“.

По-рано днес депутатката от „Единна Русия“ Валентина Терешкова предложи да се занулят президентските мандати след приемането на поправките в конституцията.

„Предлагам или да се махне ограничението за броя на президентските мандати, или да се запише, че след влизането в сила на обновената конституция действащият президент, както и всеки друг гражданин, да има право да се кандидатира за поста държавен глава“, заяви Терешкова на пленарно заседание на Думата./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular