Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПерникЖители на трънско село сами изграждат детска площадка

Жители на трънско село сами изграждат детска площадка

 Стартираха ремонти на улици в Ездимирци

В трънското Ездимирци стартираха основни ремонти на улици. Дейностите се извършват от фирма-изпълнител, спечелила обществена поръчка на Община Трън.

Ремонтните дейности се извършват от фирма БКС ЕООД, която е от град Гоце Делчев. Фримата трябва да извърши строително-монтажни работи по общо три отсечки, разделени в подотдели в селото. Студено фрезоване на асфалтова настилка с пътна фреза, механизиран земен изкоп и други дейности са само част от строително-монтажните работи за не повече от 90 календарни дни. Фирмата е офертирала трънската общинска администрация да извърши дейностите за 504 913 лева и 53 стотинки без включен ДДС или 605 896 лева и 24 стотинки с ДДС.

Работи се по няколко пътя в селото – до махала “Стубол”, до параклис “Свети Илия” и един между къщите в Ездимирци. Фирмата от Гоце Делчев е съдействала на живеещи в махала “Стубол”. “Съдействаха ми и подравниха един парцел, където от години искам да направим детска площадка. Мястото го преотстъпваме роднини само за изграждането на детска площадка”, сподели Гергана Георгиева. Със собствена инициатива ездимирчани ще изградят площадката на преотстъпеното място.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular