Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаИзбират управители на ГУМ, „Ученическо хранене“ и общинската болница в Дупница

Избират управители на ГУМ, „Ученическо хранене“ и общинската болница в Дупница

Юлияна КОЛЧАКОВА

Конкурси за избор на управители на ГУМ, „Ученическо хранене“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ предстоят в Дупница.

Цветанка Вуковска бе избрана за управител на ГУМ с решение на Общинския съвет от 2 декември 2016 г. след спечелен конкурс за длъжността. Впоследствие с анекс договорът й за възлагане на управлението на дружеството е продължен до провеждане на конкурс за длъжността.

Христо Пигов беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на “Ученическо хранене“ с решение на Общинския съвет от 17 юли 2020 г.
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е управлявана от Мария Жайгарова. Тя беше избрана за прокурист на лечебното заведение с решение от 15 декември 2017г. на общинските съветници, като изпълнява функциите си и до настоящия момент. На заседанието на Общинския съвет на 27 януари тази година Жайгарова ясно и недвусмислено изрази своето желание да се оттегли от заеманата длъжност. С решение от 26 януари 2018г. като едноличен собственик на дружеството освободи доц. Димитър Недин от длъжността управител на болницата. Впоследствие бяха проведени конкурси за възлагане на управлението на дружеството, но такъв до настоящия момент няма избран.

В местния парламент са внесени докладни записки, касаещи откриването на процедури за избор на управители на трите търговски дружества. Общинските съветници ще определят комисиите, които ще проведат процедурите, както и условията за допустимост на кандидатите. Кандидатите трябва да представят програми за управление на съответните дружества за 3 години. В докладната за болницата е определена и датата на провеждането на конкурса – 26 април. Определени са и темите за събеседване с кандидатите. Те са: „Перспективи и конкретни мерки за развитие на „Многопрофилна болница за активно лечение – „Св. Иван Рилски” ЕООД – гр. Дупница 2023 – 2026 г.”; „Органи на управление на лечебното заведение – права и задължения, структурни промени и численост на персонала”; „Повишаване на качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие”.
Предложенията ще бъдат разгледани на сесията на Общинския съвет в петък, 24 февруари.

RELATED ARTICLES

Most Popular