Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаИзненада! Дупничанинът Николай Табаков отива в парламента?

Изненада! Дупничанинът Николай Табаков отива в парламента?

Водачът на листата от Демократична България – Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение) Николай Табаков е депутатът, който ще заеме четвъртия мандат в бъдещото Народно събрание от област Кюстендил. Според запознати, въпреки скромното представяне на ДБ в областта, съгласно метода на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър Ниймайер, мандатът ще бъде за партията на Христо Иванов. Така общественикът и галерист Н.Табаков има най-голям шанс да прекрачи сградата на парламента. На изборите на 2 октомври за Демократична България – Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение) гласуваха едва 1 425 души в областта или 3, 55 %. Въпреки това обаче, коалицията ще има свой представител в 48-то Народно събрание. Най-разочаровани от разпределението на гласовете са привържениците на “Възраждане”, които имат резултат от 9, 64%. За тях гласуваха 3 871 избиратели от област Кюстендил. Сред разочарованите са и от партия “Български възход”, които също имат по-добър резултат от ДБ. В неделя те бяха подкрепени от 2 661 души или 6, 63 % от отишлите до секциите за гласуване. Сигурните нови избраници от област Кюстендил са още ексдепутатите Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС, Бойко Клечков от БСП за България и Георги Стамов от Продължаваме промяната.

“Системата е крайно несправедлива. Хора получили хиляди гласове в своя подкрепа ще бъдат извън  парламента, за сметка на други, за които са гласували шепа народ”, коментираха разпределението на мандатите от политическите партии. Дупничанинът Николай Табаков получи 312 лични преференции на вота от 2 октомври.

Очакват се окончателното разпределение на мандатите и имената на бъдещите народни представители да бъдат оповестени официално от Централната избирателна комисия.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Поредния нищоправец /т.н. общественик/.Колкото работа свърши в Общинския съвет на Дупница , толкова ще свърши и в парламента .Случаен човек ,попаднал на случаен принцип в парламента. С какво би помогнал в парламентарната работа е голяма загадка .

Comments are closed.

Most Popular