Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКметът Владимир Москов поля вода за успешно начало на първолаците във Второ...

Кметът Владимир Москов поля вода за успешно начало на първолаците във Второ ОУ “Гоце Делчев” и им пожела здраве, усърдие и любознателност

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов присъства на официалното откриване на новата учебна година във Второ ОУ “Гоце Делчев”. Той поля вода за успешното начало на най-малките – първокласниците, като отправи към тях пожелания за много здраве, усърдие и любознателност.

Първият учебен ден училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученика, като броят им е малко по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3263.

Най-многобройни по численост на учениците и тази година са двете гимназии – ПМГ “Яне Сандански” и НПГ “Димитър Талев”, след което са Първо ОУ “Св.св. Кирил и Методий” и Второ ОУ “Гоце Делчев”.

Първокласниците, които влязоха за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината са 310 на брой, което е повече в сравнение с миналата година. Само в трите основни училища в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 217, което е с 30 деца повече спрямо предходната учебна година. Окончателният и точен брой обаче, ще бъде напълно ясен в първите дни след началото на новата учебна година.

Първият учебен ден на новата 2018/2019 година в училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха и 411 учители. От тях 297 ще преподават на учениците от трите основни училища и трите гимназии в гр. Гоце Делчев.

По повод началото на новата 2018/2019 година, кметът на община Гоце Делчев изпрати поздравителни адреси до директорите и колективите на всички учебни заведения на територията на общината. В него се казва:

„Първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни за всеки един от нас, споменът за които пазим през целия си живот. Очакването, любопитството, надеждата и вълнението, с което всяко дете прекрачва за първи път прага на училището е миг, който остава завинаги в сърцето.

Жаждата за знания и стремежът към просвещение, са съхранили нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух.

По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост! В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално!

Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!“

RELATED ARTICLES

Most Popular