Над 10 000 лева събраха в помощ на 14-годишния Стивън Бориславов

Над 10 000 лева събраха родители, треньори и деца от детско-юношеската школа на Миньор-Перник в помощ на 14-годишния Стивън Бориславов. Момчето е с диагноза Сарком на Юинг и му предстои лечение в Германия. Прогнозната сума, обявена от болницата е около 200 000 евро.

По инициатива на ДЮШ на Миньор вчера в Перник се проведе благотворителен футболен турнир. По време на турнира бяха поставени дарителски кутии в подкрепа на Стиви. „Нека и на първия домакински мач на Миньор Перник – на 19 февруари  с отбора на Янтра Габрово, да се обединим и да помогнем на едно прекрасно пернишко дете да оздравее“, призовават от школата на Миньор.

На 19 февруари благотворителен футболен турнир за деца и възрастни ще се проведе на игрището  в двора на училището в село Драгичево. С благотворителна цел в деня на турнира ще се продават и ръчно изработени мартеници, съобщи кметът Виктор Викторов. Стивън Бориславов е една от младите футболни надежди на България. Момчето е от Перник, а в момента е състезател на ЦСКА./БНР