Wednesday, May 8, 2024
HomeНовиниБългарияНа Бузлуджа е починала жена, а шофьор получил инфаркт, МВР и главният...

На Бузлуджа е починала жена, а шофьор получил инфаркт, МВР и главният секретар с различни версии за инцидентите

Смъртен случай и инфаркт са се случили по време на събора на БСП на Бузлуджа през уикенда, съобщава МВР, но информацията се различава от твърдението на главния секретар на МВР Младен Маринов, както и от позицията на БСП за намесата на полицията на събора.

От една страна, главният секретар на МВР заяви, че не е докладвано за проблеми по организацията на сигурността на Бузлуджа. От друга страна, от Левицата се оплакаха, че имали проблеми с лоша организация на събора от страна на полицията и променена разстановка. А от трета страна, сводката на МВР съобщава за смъртен случай на жена и инфаркт на мъж по време на събора.

Младен Маринов, по време на редовния брифинг на МВР, заяви дословно: „Не са ми докладвани проблеми. Беше изготвен план за действие за мероприятието на Бузлуджа. Правени са срещи с организатора. Мисля, че дори има частна охранителна фирма, която да отговаря за обезпечаване на сигурността“, обясни Маринов. И допълни, че е имало 2-3 случая на възрастни хора, които объркали автобусите си.

Според официалната информация на МВР обаче, на Бузлуджа е починала жена, ударена от автобус, който маневрирал по време на събора. Възрастна жена е била със счупени ребра. Издъхнала е в болницата, според сводката на МВР.

Вторият случай е с шофьор на автобус, получил инфаркт. Благодарение на бързата намеса на служителите на реда е оцелял. Той е бил откаран в болница и стабилизиран.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular