Wednesday, May 8, 2024
HomeБизнес„НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ“ С ПРИНОС КЪМ НАМАЛЯВАНЕТО НА ВЪГЛЕРОДНИТЕ ЕМИСИИ

„НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ“ С ПРИНОС КЪМ НАМАЛЯВАНЕТО НА ВЪГЛЕРОДНИТЕ ЕМИСИИ

„ЧЕЗ Трейд България“ достави на своя партньор „НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ“ 5000 МВтч. зелена енергия

„ЧЕЗ Трейд“ съдейства на „Нестле България“ да постига екологичните си цели, осигурявайки 5000 МВтч. зелена електроенергия през 2019 г. Благодарение на сътрудничеството между двете компании в областта на продажбите на електроенергия „Нестле България“ намали въглеродните емисии от дейността си с 6500 тона.

„Това е партньорство между двама лидери в своите сектори, което носи ползи не само за българското общество, но и за екологичното бъдеще на света. За ЧЕЗ Трейд е чест, че помага на „Нестле България“ да постига своите цели за устойчиво развитие“, каза Кръстю Икономов, директор корпоративни продажби и проекти в „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, по време на връчването на зеления сертификат на Петър Стоилов, изпълнителен директор, и Йордан Нешев, ръководител на „Здравословни и безопасни условия на труд“ в „Нестле България”. Дългосрочният ангажимент на компанията на глобано ниво е постигане на нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,50 С.

Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Той гарантира, че 5000 МВтч. електрическа енергия, използвана от „Нестле България“ ЕАД, е 100% произведена от възобновяеми източници.

Нараства броят на компаниите, желаещи да купуват зелена енергия. По-рано тази година ЧЕЗ Трейд връчи сертификат на най-големия дилър на Toyota в България, на българските дружества на белгийската банково-застрахователна група КВС Груп, на „ПроКредит Банк (България)“ ЕАД, на русенската печатница „Дунав прес“ и др.

“ЧЕЗ Трейд България” ЕАД е един от водещите доставчици на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала продажби на стойност 2,5 млрд. лева. NESTLE е най-голямата компания за храни и напитки в света. Притежава повече от 2000 марки – от глобални икони като MAGGI®, NESPRESSO® и NESCAFÉ®, до локални фаворити като Мура®, LZ® и Житен Дар®. Вече 25 години „Нестле България” АД е стратегически инвеститор, надежден работодател, доверен партньор и социално отговорна компания, която подкрепя значими обществени каузи.

RELATED ARTICLES

Most Popular