Thursday, May 9, 2024
HomeРегионРилаОколо 80 деца очакват в градината в Рила

Около 80 деца очакват в градината в Рила

Около 80 деца се очаква да влязат в занималните на ОДЗ “Д-р Тодора Миладинова” в град Рила тази година. Малчуганите, които за първи път ще прекрачат прага на градината, вероятно ще бъдат 17. „Очакваме да имаме около 80 деца. Ще сформираме и една първа група, с около 17 деца. Все още не знаем окончателната бройка, защото записването продължава. Ще имаме пълна яснота едва когато се утвърди образецът, но засега бройката се очертава да е към 80”, каза директорката Иванка Тахтаджийска.

В градината ще има ново попълнение в педагогическия състав. На мястото на пенсионирала се предния месец учителка ще бъде назначена нова.

„Децата все още са във ваканция, но ние се готвим за новата учебна година. От 2019 г. градината се обновява. Извършен беше основен ремонт на сградата. Имаме ново обзавеждане. В момента се изгражда нова ограда, текат довършителни работи. В двора ще бъде поставено видеонаблюдение, ще има ново осветление”, допълни директорката.

Както сме писали, ремонтът и преоборудването на ОДЗ “Д-р Тодора Миладинова” бяха извършени от община Рила. Финансирането бе отпуснато след спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular