Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионКюстендилОстават броени дни до Избора на Девойка "Кюстендилска пролет" 2022!

Остават броени дни до Избора на Девойка “Кюстендилска пролет” 2022!

Кюстендил ще посрещне празника си “Кюстендилска пролет” на 21 март. На 19 март, от 19:00 часа, ще се състои 55-ият конкурс за избор на девойка “Кюстендилска пролет“, съобщиха от общинския отдел “Култура и духовно развитие”. Изборът ще се състои в общинския театър, като това ще бъде първото събитие там след ремонта на сградата.
Конкурсът ще се излъчва онлайн, защото изборът ще се състои на закрито. За титлата тази година ще се съревновават 16 кюстендилски момичета. Те ще дефилират пред жури, съставено от носителки на короната “Кюстендилска пролет” в предишни години.
Традиционният молебен за здравето на кюстендилци, които се прави на 21 март – празника на Кюстендил, ще се състои пред художествената галерия.

Там ще има и музикална програма, както и церемония по предаването на символите на града от миналогодишната “Кюстендилска пролет”, на новоизбраната. Предвиден е и базар на цветя и декоративна растителност. Цветното изложение ще бъде на централния площад “Велбъжд”. Празничен концерт ще има и на крепостната стена в парка “Хисарлъка” над града.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular