Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаОт Марек настръхнаха заради съдията за предстоящия мач с Литекс

От Марек настръхнаха заради съдията за предстоящия мач с Литекс

Общо пет тренировки бе планирал старши треньорът на Марек Танчо Калпаков за мача срещу Литекс в Ловеч. Четири от тях проведе на помощния терен „Шмиргело“ и официалния терен на стадион „Бончук“. Последната пета тренировка е предвидена за Ловеч в часа на мача, ден преди срещата, която ще се играе на 2 март от 15,30 ч.

„Ще разчитам на група от 18 футболисти, в която влизат и шестима от ДЮШ на клуба. От досегашните титуляри няма да бъде на мое разположение наказаният за три срещи Боян Стойнев. Предстои ни сериозен мач. Всеки отбор, където и да играем, скача срещу нас, имайки предвид мястото, което заемаме във временното класиране. И този път ще подходим сериозно и отговорно, за да може да излезем с чест от двубоя, за да зарадваме феновете, които и в този мач ще ни придружават. Единственото сериозно притеснение е, че този двубой е поверен на съдия от Варна, а в следващия кръг ще домакинстваме на отбор от там – Спартак. Надявам се  от БФС да се отнесат с нужната сериозност и да се вслушат в реакциите на футболната общественост от град Дупница и ръководството на клуба“, сподели Танчо Калпаков.

Ръководството на Марек на свой ред изказа сериозно възмущение от съдийския наряд за предстоящия мач на отбора от първенството на Втора лига. В събота тимът от Дупница гостува на Литекс в Ловеч, а за главен рефер е назначен Тодор Киров от Варна. Негодуванието е породено от факта, че Марек и отборът на Спартак(Варна) са директни противници за челните места в класирането на втория ни ешелон. Освен това в по-следващия кръг играят именно дупничани срещу варненци на стадион „Бончук“. Опасенията са, че Киров може да нашари тима на „Марек“ с картони или да пореже по друг начин дупнишкия отбор по време на мача в Ловеч тази събота.
„Неприятно изненадани сме от това, че ни пращат съдия от Варна да ръководи гостуването ни на Литекс. Не познаваме Тодор Киров като рефер, но самият факт, че е от Варна ни кара да се опасяваме от неговите действия на мача ни в Ловеч – дали от пресилени картони, дали от нещо друго. Знаете, че по програма след това играем именно срещу Спартак у дома. Не смятаме, че е редно да се назначава точно варненски арбитър за предстоящата среща в Ловеч. Очакваме за мача със Спартак да ни пратят другия съдия от Варна. Няма да оставим нещата така“, категоричен бе спортно-техническият директор на Марек Милен Лахчев.
Във временното класиране Спартак (Варна) е втори с 42 точки. Марек е трети с една точка по-малко. По регламент вторият в крайното подреждане влиза директно в Първа лига, а третият играе бараж.

Остра реакцияотносно назначаването на главен съдия от Варна има и от страна на фенклуба наМарек. „Ще пътуваме с лични автомобили до Ловеч с цел да подкрепим нашия любим отбор, пред когото се разкриват големи шансове за атакуване на първите места в таблицата, даващи право за влизане в Ефбет лига от следващото първенство. До тук,според мен, това, което постигнаха футболистите на Марек без гръмки селекции и по честен път,  напълно ни задоволява. 30-тина фена пропътувахме далечното разстояние до Балчик при предишното гостуване. Сега ще бъдем двойно повече за Ловеч. Единственото ни притеснение е назначаването на главен съдия от Варна. Не може в следващия кръг да бъдем домакини на Спартак (Варна), а преди този двубой съдбата да ни решава тамошен арбитър. Надявам се да бъдем правилно разбрани и чути от страна на отговорните хора от БФС и да бъде назначен друг главен съдия за мача Литекс – Марек, сподели емблематичния фен на тима от Дупница Румен Тимев.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular