Thursday, May 9, 2024
HomeСпортПернишките "чукове" надвиха "Беласица" с гол от дузпа

Пернишките “чукове” надвиха “Беласица” с гол от дузпа

Отборът на „Беласица” изигра 4-тия си контролен мач от зимната подготовка на стадиона в Петрич, премервайки сили като домакини срещу втородивизионния „Миньор” (Перник). Силни 20-ина минути за петричките футболисти в началото на първото полувреме, но Живко Димитров и Патрик Попов не успяха да се възползват от удобни ситуации за отбелязване на гол срещу вратаря Даниел Леонтиев. В 23-тата минута главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа за неправилна игра в наказателното поле на домакините, която Християн Казаков превърна в гол за 0:1. До края на първата част на срещата опитите на домакините за промяна на резултата останаха безуспешни.
През втората част на срещата футболистите от Перник заиграха по-добре и търсеха отбелязване на ранен гол, но отблизо ударите им не бяха точни. От 70-ата минута нататък отново отборът на „Беласица” бе този, който стоеше по-добре на терена. За отбелязване е, че Атанас Карачоров изигра много силен мач и опитите на гостите да изградят атака през неговата дясна зона бяха безуспешни. Това бе причина гостите да провеждат атаките си отляво. Последните 15-ина минути футболистите на „Беласица” притиснаха колегите си от „Миньор”, но ударите на Патрик Попов и Аспарух Смилков като по чудо не навестиха противниковата мрежа. На четири пъти в мача футболистите на домакините сгрешиха, допускайки фатални грешки, вследствие на което се достигна до отбелязване на гол от дузпа. Така след далеч по-добра игра на терена през почти целия мач футболистите на „Беласица” инкасираха загуба, която не заслужаваха.
Този мач бе ръководен от главния съдия Ивайло Стоянов, с асистенти бързо проспериращият Любо Танев и Кирил Чакъров, и бе наблюдаван от около 400 зрители.
„Стана добра проверка срещу един от водещите отбори във Втора лига – „Миньор” (Перник) – кандидат за Ефбет лига. Изиграхме добро първо полувреме. За жалост не успяхме да реализираме чистите си голови положения чрез Йордан Тодоров, Патрик Попов и Вальо Костов. През второто полувреме съм доволен само 10 минути от играта на нашия отбор. Пропуски направиха Аспарух Смилков и Патрик Попов. Влезлите в игра не показаха своя потенциал. Ако искат да се преборят за титулярно място, не е това начинът. Във вторник ще направим анализ на втория подготвителен цикъл от зимната подготовка. Някои футболисти изпускат нещата за навременно подаване на топката напред. Всичко това ще бъде анализирано детайлно и предстои изчистване на допусканите грешки. В този мач не взеха участие юношите, оперираният Мартин Русков, невъзстановеният вратар Боби Груев. Симеон Бояджиев вече тренира на пълни обороти и в сряда очаквам да направи дебют в контролния мач срещу „Пирин” (Разлог)”, сподели наставникът на „Беласица” Николай Николов.
„Беласица”: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Валентин Костов, Атанас Чепилов, Любомир Христов, Иван Вълчанов, Марти Таушанов, Живко Димитров, Йордан Тодоров, Патрик Попов /Аспарух Шамкалов, Иван Марчев, Аспарух Смилков, Божидар Янков/

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular