Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградПожари в Пиринско! Огън вилня в лозя и край депото в Бучино,...

Пожари в Пиринско! Огън вилня в лозя и край депото в Бучино, горяха складове в Кресна

Големи пожари пламнаха в Благовеград и Кресна. Между селата Българчево и Бучино горяха земеделски площи, засегнати са  лозя и жито. Според местни хора пожарът се е разпрострял на много голяма територия.  На място бяха изпратени няколко екипа огнеборци. В района се е разгорял и втори пожар. В близост до моста край магистрала „Струма“ до Благоевград горяха сухи треви и храсти. Тъй кaтo цeлият нaличeн cъcтaв нa пoжaрнaтa e aнгaжирaн c друг пoжaр в близocт дo cмeтищeтo крaй ceлo Бучинo, хoрaтa caми гacят oгъня.

Огънят е стигнал и до жилищна сграда в района на Бело поле, но огнеборците са я спасили.

От Община Благоевград отправиха призив към доброволци да се включат в потушаването на пожара в село Бучино. Огнената стихия продължи да бушува и след 19 часа в неделя като се налага повече хора да участват в гасенето й.

“Доброволците да са облечени с памучни дрехи – с блузи с дълъг ръкав, да не са с къси панталони, както и да са обути със затворени обувки”, уточниха от общината.

На мястото на пожара пристигнаха кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, и управителят на общинската фирма „Биострой” – Васил Бачев.

Огнената стихия не пожали и Кресна. Огънят е тръгнал от бившиия стопански двор. Пламъците са обхванали склад на фирма за производство на био продукти, има запален склад за фураж и още един на фирма за чистота. Складовете се намират много близо до гарата, съобщи за Радио Благоевград кметът Николай Георгиев. Първоначално е изпратена една кола, но след това по спешност са изпратени още огнеборци. Не се знае откъде е тръгнал огънят, причините ще се изясняват тепърва. Кметът на Кресна е в постоянна връзка с огнеборците. В гасенето се включиха и доброволци. Снимка: БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular