Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионСапарева баняПрекрасната природа и добрите хора са истинският капитал на Овчарци, смята кандидатът...

Прекрасната природа и добрите хора са истинският капитал на Овчарци, смята кандидатът за народен представител от ГЕРБ д-р Александър Паризов

  • Христо Терзийски: Изключително щастлив съм, когато видя работеща детска градина в малките населени места

С №28 в бюлетината

„Всички знаем, че планинското село Овчарци е известно с прекрасната си природа и още повече с добрите и сърцати хора, които живеят в него. Познавам много хора тук. Знам, че тази  година  местният храм „Свети Йоан Богослов” отбелязва своята 140-годишнина. Тук има и чудотворна икона, която привлича туристи от цяла България. Наскоро в черквата бяха открити уникални неща.

Природните дадености се прекрасни. Има и чуден водопад, който привлича туристи от цялата страна. В близост е  Ресиловският манастир „Покров на Пресвета Богородица”. Все любими и обичани от нас места. Всичко това може да ни даде една чудесна перспектива за развитие на туризма в района. Заедно с останалите колеги от листата ще работим за това Овчарци да заеме заслуженото си място на туристическата карта”. Това каза пред жители на Овчарци д-р Александър Паризов от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС.

Водачът на листата министър Христо Терзийски обърна внимание, че правителството отпусна значителни средства за възстановяване и ремонтни дейности на храмове в страната, в това число и в Кюстендилска област. „През месец януари кабинетът отпусна над 700 хиляди лева на община Сапарева баня за ремонт на пътя, който свързва манастира „Покров на Пресвета Богородица” със селото. Там ще се извърши възстановяване и реконструкция на пътя. „Активно се работи по отводнителната система и пътните съоръжения“, сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който придружаваше кандидатите на ПП ГЕРБ.

„За мен беше удоволствие да посетя местното читалище „Пробуда”, защото тук са съхранени българският фолклор, традициите и обичаите. Фолклорният ансамбъл е известен в цяла България и има активна дейност, в която привлича и млади хора. Изключително щастлив съм, когато видя работеща детска градина в малките населени места”, сподели Христо Терзийски. Той припомни още, че в с. Овчарци бе реализиран проект, свързан с детската градина на селото. По Национална програма „Чиста околна среда” – „Обичам природата – и аз участвам” бе обновена детската площадка в ДГ „Света Анна”. На срещата с жителите на Овчарци присъстваха кметът на Сапарева баня Калин Гелев, кандидатите за народни представители от ГЕРБ Христо Терзийски, д-р Александър Паризов и Мишел Виячева. В разговорите участва и областният координатор на ПП ГЕРБ Даниел Данчев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular