Friday, May 10, 2024
HomeНовиниБългарияРадев: Няма да предоставим на Украйна нито изтребители, нито ПВО, нито танкове

Радев: Няма да предоставим на Украйна нито изтребители, нито ПВО, нито танкове

Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна нито изтребители, нито зенитно-ракетни комплекси, нито танкове, нито бронетранспортьори. Това заяви президентът Румен Радев.

Той определи това като суверенно решение и призова партиите, които участват в изборите, да изяснят още сега позицията си по този въпрос пред избирателите си.

Радев потвърди неучастието на страната ни в общата европейска поръчка на муниции за Украйнаи изтъкна, че България ще подкрепи европейските дипломатически усилия за възстановяване на мира.

Президентът Румен Радев участва в конференцията „Антикорупция и национална сигурност“.

Той изтъкна още, че финансите на държавата са стабилни, но ако бъдещите депутати се поддадат на популизъм, може да се стигне и до лоши сценарии.

България има нужда от пълноценна правосъдна реформа, с която да се ангажират всички политически партии, каза още държавният глава. По думите му докладът на Държавния департамент на САЩ констатира проблеми, които са отдавна познати на българите.

Във форума участва министърът на правосъдието Крум Зарков. Събитието е организирано от Министерството на правосъдието в сътрудничество с Базелския институт за управление и Центъра за изследване на демокрацията./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular